Tweemaal een scan

Als wij op reis zijn scannen wij de omgeving altijd op twee zaken af:

1. Zit er hier ongedierte?

en

2. Zit hier een Indiaas restaurant in de buurt?

want wij zijn niet alleen doorgewinterde maar ook doorgezomerde curry junks. Een week geen Indiaas eten is voor ons een week niet geleefd. Want er gaat niets boven de geur en smaak explosie van de Indiase keuken. De heerlijke naan( soort brood) glimmend van de Ghee. Het lekkerst net gaar met draden als je hem in tweeën trekt. De Chicken Tikka of Hot Wings sissend uit de hete tandoori oven. De “Jeerah Rice” met komijn en verse koriander. Enkel voor de geur van vers gesneden koriander kun je me ’s nachts al wakker maken. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de heerlijke curry’s. Het water loopt me nu alweer in mond. Onze liefde voor deze keuken gaat zelfs zover dat we op onze gedeelde honeymoon/inkoopreis een masterclass hebben gevolgd van een Indiase Chef. Een jaar later hebben we dit nog een keer stilletjes overgedaan.

Qua

Nu lopen wij hier door het centrum van een klein Aziatisch plaatsje met een voor mij onuitspreekbare naam om jade kralen te kopen. Nergens een Indiër te bekennen( Ongedierte overigens ook niet). Wel zien wij een Hotpot restaurant. Voor wie het niet kent… Het lijkt een beetje op fondue maar i.p.v. van een dampend pannetje met vet dompel je nu je vlees in een soort van hete( zowel qua temperatuur als qua smaak) bouillon. En net zoals met de vleesfondue zijn er sausjes bij om het geheel op smaak te brengen.

In het midden van de tafel zit een rond gat met een deksel erop

Onze snelle en vrolijke serveerster komt met de dampende hotpot aangelopen en plaatst deze in het gat in de tafel. Ilona en ik proosten nog op een geslaagde inkoopdag en we vallen gelijk aan want we hebben enorme trek. Ik wil dit absoluut niet vergelijken met de gerechten van de door ons o’ zo geliefde Indiase smaakmeesters maar ondanks de soms ietwat weeïge smaak was het goed te doen.

Threma

Onze Indiase Chef zei:

bij een goede Indiase Curry zie je het gezicht van de kok drie keer. De eerste keer is als de heerlijk geurende “dish” geserveerd wordt, de tweede keer ’s nachts zodra je darmen beginnen met opspelen en de derde keer is wanneer je na de stoelgang achterom kijkt. Dus: driemaal het gezicht van een gelukkig lachende kok”.

 1

En om het vergelijk maar even helemaal door te trekken…

Drie uur ’s nachts net voor de vierde keer naar de w.c. geweest. I.p.v van het gezicht van de gelukkig lachende kok zie ik de complete keukenbrigade voor me en aan hun gezichten te zien hebben ze niet het beste met me voor. Mijn darmen staan in de fik en dat terwijl mijn maag de horlepiep danst. Ik neem gauw een handvol Norit en denk als ik me voor de vijfde keer een weg naar de W.C. baan: HOT POT ROT POT! Onzeker welke pot ik daarmee bedoel.

Klik als je hier benieuwd bent naar de jade kralen die we hebben ingekocht.

jade kralen

Kralen reizen

Leuk dat je de tijd neemt om ons beter te leren kennen!

Nieuwsgierig wie ik ben klik dan hier en stel ik me aan je voor.